Sök vårt sommarjobb och anmäl dig till vår rekryteringsworkshop

foto: Rädda Barnen

Sommarjobba som Barnkonventionspilot

För att bli Barnkonventionspilot ska du vara mellan 15-17 år. Som Barnkonventionspilot representerar du föreningen Rädda Barnen på Åland och får en inblick i hur en internationell organisation fungerar på ett lokalt plan. Du sprider information om Barnkonventionen, planerar och genomför olika aktiviteter för barn och vuxna, skapar informationsmaterial, gör undersökningar och uppdaterar i sociala medier. Som Barnkonventionspilot gör du också studiebesök och träffar personer som är viktiga för att göra barns rättigheter kända på Åland.

Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor och mänskliga rättigheter, vill utveckla din ledarskapsförmåga, planera och genomföra mindre projekt och driva kampanjer. Det är bra om du som person är påhittig, nyfiken och har förmåga att ta initiativ. Du bör vara bekväm med att prata med olika människor och jobba både i grupp och självständigt. Det är bra om du har gått rekryteringsworkshopen före du söker sommarjobbet som Barnkonventionspilot.

Fakta om sommarjobbet:

 • Inleds den 11 juni och avslutas 13 juli 2018
 • Arbetsplats: Mariehamn, Rädda Barnens kontor (Norragatan 13)
 • Arbetstid: Vardagar kl. 09.00-16.00. 80 % av heltid(29 timmar i veckan). Övertid ingår ej.
 • Lön: 1009 €
 • Sista ansökningsdag 19.2

Nedan kan du ansöka om sommarjobbet som Barnkonventionspilot.

Ansök om sommarjobbet som Barnkonvetionspilot

Har du frågor angående workshopen eller sommarjobbet, vänligen kontakta Dan eller Danielle. Här hittar du deras kontaktuppgifter.

Ansökningstiden har nu gått ut.

Vi börjar inom de närmaste veckorna att kontakta sökanden.


Rekryteringsworkshop

Syftet med rekryteringsworkshopen är att du bekantar dig med Rädda Barnen på Ålands verksamhet och vad Barnkonventionen handlar om. Genom diskussioner och roliga övningar tar vi upp barns mänskliga rättigheter, hur normer fungerar och vad ålder som maktordning är. Workshopen är jättebra att delta i speciellt om man också är intresserad av att sommarjobba som Barnkonventionspilot, vill engagera sig i Rädda Barnen eller är intresserad av Barnkonventionen.

Fakta om workshopen

 • Hålls den 17 & 18 februari 2018 (välj en dag) mellan kl 10.00-15.00.
 • Workshopen hålls på Rädda Barnens Öppna förskola (Norragatan 24).
 • Rädda Barnen bjuder på lunch åt deltagarna.
 • Tänker du söka Rädda Barnens sommarjobb uppmuntras du att gå kursen.
 • Centrala teman är barns mänskliga rättigheter, normkritik och ålder som maktordning.
 • Sista ansökningsdag är den 9 februari.

Anmälan till rekryteringsworkshop

Anmälan är nu stängd.

Har du frågor angående workshopen eller sommarjobbet, vänligen kontakta Dan eller Danielle. Här hittar du deras kontaktuppgifter.