Stopp! Min kropp!

foto: Rädda Barnen

Torsdagen den 18 januari 2018 kl 13.30-15.30 hjälper Åsa Landberg oss att fundera kring hur vi pratar med barn om kroppen, gränser och sexualitet. Hur kan vi vuxna agera så att vi signalera till barnet att det är din kropp, den är värdefull och du är med och bestämmer om den? Åsa lyfter fram vardagssituationer där vi behöver tänka till och ger oss tips om hur vi kan agera.

Åsa Landberg är psykolog och psykoterapeut med lång erfarenhet av att arbeta med barn som utsatts för våld eller övergrepp. Hon har också arbetat med att förebygga övergrepp mot barn och är bland annat projektledare för webbplatsen www.dagsattprataom.se.

Föreläsningen har fokus på de minsta barnen och riktar sig särskilt till dig som möter barn i ditt yrke, till exempel på dagis.

När: Den 18 januari 2018 kl 13.30-15.30.

Var: Ålands lyceum, hörsalen.

Anmälan: Anmälan om deltagande görs nedan. Deltagandet är gratis. Daghemspersonal har förtur till föreläsningen.

Eventuella frågor angående föreläsningen riktas till Janina Björni. Kontaktuppgifter hittar ni här.


Rädda Barnen har tagit fram handboken "Stopp! Min kropp!" med tips och råd om hur vi kan börja prata med barn i olika åldrar om sexualitet, kroppens privata områden och vad en får och inte får göra mot eller med andras kroppar. Du hittar handboken Stopp! Min kropp här.


Föreläsningen är fullsatt!