Nyhetsarkiv

3 juli 2019 10:30

Jobba hos oss!

Vi söker en info- och kansliansvarig på deltid (60 procent) till Rädda Barnen. Arbetet innebär information och kommunikation, medlemsrelaterade frågor och övrigt kansliarbete.


Inför höstens val kommer Rädda Barnen att lyfta fram aktuella barnrättsfrågor på Åland.


Är du intresserad av att bli stödperson eller stödfamilj, men osäker på om det är rätt för dig eller om du räcker till? Anmäl dig till vår kurs!


Träffa andra barn i liknande situation, ät gott, lek och vila! OBS! FULLBOKAD!


År 2019 fyller Rädda Barnen på Åland 60 år, Save the Children 100 år och Barnkonventionen 30 år! Det kommer vi att fira hela året genom att öka kunskapen om Barnkonventionen och hur vi ska gå från ord till handling när det gäller arbetet med barnets rättigheter.


Valdagen för 2019 års riksdagsval är den 14 april 2019. Förhandsröstning i Finland pågår 3-9.4.2019 och i utlandet 3-6.4.2019. Rädda Barnen Finland har skapat ett valprogram där de kräver att nästa regering ska vidta nödvändiga åtgärder för att alla barn i Finland och i världen ska ha det bra.…


19 mars 2019 12:17

Hur kan vi agera mot rasism?

På torsdag den 21 mars är det FN:s internationella dag för avskaffande av rasdiskriminering. Den vill vi uppmärksamma genom att lyfta upp artikel 2 från Barnkonventionen. Artikel två är en av barnkonventionens grundläggande principer och ska alltid beaktas när det handlar om frågor som rör barn.


Är du mellan 15-25 år och brinner för barns rättigheter? Bra, då är det dig vi söker! Du får möjlighet att lära mer om barns rättigheter och bli Rädda Barnen-utbildare på grundkurs den 4-5 maj.