Nyhetsarkiv

Skoleleverna ska riva, restaurera och bygga om byggnadsminnen - hjälp får de av Riksantikvarieämbetet och datorspelet Minecraft.


23 aug. 2016 15:35

Är du orolig för ett barn?

- Vad kan du göra?


Om att vara förälder till en e-sportare.


Svenska Yle rapporterar om ny forskning från Uppsala Universitet som säger att surfplattan inte behöver påverka nattsömnen.


Allmän information om mobilspelet Pokémon Go.


Nu har äntligen årets barnkonventionspiloter anlänt. Sommarens piloter kommer att arbeta med Barnkonventionen utifrån en rad olika perspektiv. De kommer även att göra studiebesök och hålla evenemang i Rädda Barnens regi, som t.ex hålla program för ungdomar och sätta upp en lekvänlig plats.


I den inledande processen av arbetet med Mariehamns stads delgeneralplan beslutade staden att höra barn. Detta som en viktig del i den barnkonsekvensanalys som ska ingå i arbetet med delgeneralplanen. Arbetet med dialogen med barnen har nu dokumenterats och är det åländska bidraget i en nordisk…


Fredagen och lördagen den 7-8 oktober håller vi en utbildning om intressebevakning inom barnskyddet och i brottsprocesser. Skicka in din intresseanmälan redan idag! Under fredagen skapar vi en gemensam bild av vad intressebevakning är och vad barnets rätt till delaktighet innebär. Vi tittar på…