Öppna förskolan

foto: siri lindén

Är du småbarnsförälder som är hemma med dina barn? Känner du att du vill komma ut och träffa andra föräldrar och barn i en lekvänlig miljö? Då är Öppna Förskolan i Mariehamn något för dig och dina barn! Genom verksamheten vill Rädda Barnen på Åland erbjuda föräldrar ett forum för vuxenkontakt. Barnen gagnas både i kontakten till andra barn och genom att föräldrarna kan utbyta erfarenheter och idéer och på så sätt utvecklas i föräldrarollen. Föräldragruppen kompletterar kommunens barnomsorg genom att den huvudsakligen baseras på att föräldrarna ansvarar för sitt eget barn och hela tiden är närvarande.

Öppna förskolan har öppet måndag - fredag kl. 09:30-12:30 med undantag för röda dagar och vissa skollov. Ingen föranmälan krävs utan föräldrar och barn kommer när det passar dem. Majoriteten av barnen på Öppna Förskolan är under tre år, men även äldre barn är välkomna. Den 7 januari börjar vårterminen 2019.

Är vi ute eller inne?

  • I januari och februari är vi inomhus på Norragatan 24 alla dagar.
  • Från och med mars planerar vi vara ute i lekparken i Hindersböle på måndagar och fredagar, och inomhus i lokalen på Norragatan 24 på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Detta kan ändras beroende på väder.
  • PÅSKLOVET håller vi stängt 19-22 april.

INOMHUSLEK

Var? Norragatan 24 i Mariehamn.

Program? Lek, sång, pyssel och fikastund.

UTOMHUSLEK

Var? Hindersböle lekpark på Ljungvägen i Mariehamn.

Program? Ute finns sommar- & vinterleksaker och en uppvärmd stuga där vi kan fika!

Avgift

Terminsavgiften är 40 € per familj och i den ingår kaffe, te, saft, bröd och frukter varje dag på Öppna förskolan. Vi ser gärna att alla deltagare även är medlem i Rädda Barnen på Åland. Avgiften kan betalas direkt till vårt konto på Ålandsbanken och betalas in under terminens start. Självklart är ni välkomna att testa på verksamheten gratis!

Minst en förälder behöver vara eller bli medlem i Rädda Barnen. Medlemsavgiften till Rädda Barnen är 10 euro per år för ordinarie medlemmar och 5 euro per år för ungdomsmedlemmar (under 29 år).

Rädda Barnens kontonummer:

IBAN FI12 6601 0001 0243 55

BIC AABAFI22.

Märk inbetalningen med förälderns namn, adress och födelseår.

Kontakta Öppna förskolan!


Träffar för inflyttade

Med start den 2 maj ordnar vi tisdagar och torsdagar kl 10.00-13.00 särskilda träffar för inflyttade föräldrar och barn som vill bekanta sig med verksamheten. Vi träffas i Öppna förskolans lokal på Norragatan 24 (se karta ovan).

Vi sjunger, leker, pysslar och fikar. Ingen föranmälan krävs och träffarna är gratis!

Har ni frågor, tveka inte att kontakta oss på e-post oppnaforskolan@raddabarnen.ax eller ring +358 40 811 08 32

Nytt om öppna förskolan

Är du intresserad av att bli stödperson eller stödfamilj, men osäker på om det är rätt för dig eller om du räcker till? Anmäl dig till vår kurs!


År 2019 fyller Rädda Barnen på Åland 60 år, Save the Children 100 år och Barnkonventionen 30 år! Det kommer vi att fira hela året genom att öka kunskapen om Barnkonventionen och hur vi ska gå från ord…


Nu kan du köpa årets julgåva och julkort hos Rädda Barnen


Rädda Barnen-priset är en utmärkelse som årligen delas ut till en vuxen eller en grupp av vuxna på Åland för att lyfta fram goda exempel som kan kopplas till Barnkonventionen och dessa artiklar. Lämna…